Opleiding

Ervaar bij Chiron Campus hoe de paarden op een paardvriendelijke manier professioneel ingezet kunnen worden in de Hulpverlening, het Systemisch werken of in de Rijkunst.

De opleidingen zijn geschikt voor:

Iedereen die graag met paarden wil gaan werken, ook als je geen ervaring hebt in de hulpverlening of het lesgeven.

Opleiding Chiron Hulpverlener
(Equitherapeut of coach met behulp van paarden)

Deze opleiding is als bijscholing geaccrediteerd door de CAT en de SRVB.

Wil jij ervaren wat er naast het paardrijden nog meer mogelijk is met de paarden, wat de paarden voor ons kunnen betekenen en wat we van ze kunnen leren? Dan is de opleiding tot Chiron Hulpverlener wat voor jou! Equitherpie

De opleiding is geschikt voor mensen die:

  • De paarden binnen het eigen basisberoep in willen zetten;
  • Een idee willen krijgen wat de mogelijkheden zijn van (Psycho-)therapie en/of Coaching met paarden;
  • Benieuwd zijn wat het paard nu precies allemaal teweeg kan brengen bij mensen;
  • Willen weten hoe je de emoties van cliënt of ruiter goed kunt ondersteunen;
  • Gewoon nieuwsgierig zijn naar wat de paarden ons kunnen leren.

Psychotherapie met behulp van paarden, ook wel bekend onder de noemer Equitherapie, Equine Assisted therapie of coaching, Paardencoach, Paardentherapie of Psychomotorische therapie met behulp van paarden is een krachtige therapievorm gebleken voor zowel kinderen, jongeren als volwassen.

Paarden zijn kuddedieren en zij zijn voor hun overleving afhankelijk van het goed kunnen lezen en interpreteren van iemands lichaamstaal, zowel van de overige kuddedieren als van eventuele roofdieren. Paarden zijn dan ook meesters in het lezen van hoe wij nonverbaal communiceren en zien dus goed wat wij uitstralen. Hoe zij op ons reageren zegt dan ook veel over hoe we ons voelen. Als je er voor open staat kun je veel van de paarden leren en meer over jezelf te weten komen.

Als therapeut zijnde kun je observaties terugkoppelen aan een cliënt, maar met het paard erbij wordt het eigen gedrag vaak veel meer zichtbaar en duidelijk voor de cliënt.
Het mooie aan het werken met paarden is verder dat ze erg sociaal zijn en van nature uitnodigen om contact te maken, ze werken hierdoor als een goede “katalysator” voor het therapie- of coachingproces.

Chiron Campus vindt het belangrijk dat er een fijne verstandshouding bestaat tussen therapeut/ coach, cliënt en paard en deelt dan ook graag de eigen kennis op dit gebied.
De opleiding in tot Chiron Hulpverlener zorgt voor het verkrijgen van de ervaring die nodig is om paarden in te kunnen zetten in de therapie- of coachingsessie, op een manier waarbij zowel cliënt als paard het meeste baat hebben.

Er zijn verkorte trajecten mogelijk voor: Psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, coaches, leidinggevenden, docenten, paardrij-instructeurs, etcetera.

Hieronder zie je een overzicht van de diverse mogelijkheden om deze opleiding te volgen:

Basis opleiding tot Chiron Hulpverlener met behulp van paarden:

^Top

Opleiding Chiron Systemisch werker systemisch werken met paarden

De opleiding systemisch werker is een hele mooie verdieping in het werken als hulpverlener, het is een complete opleiding die je alle handvatten geeft om individuen, groepen en organisaties te ondersteunen door middel van familie-, relatie-, ziekte- en organisatieopstellingen met behulp van de paarden.

Deze opleiding is te volgen in een 10-, 12-, 14- of een volledig 16 daagse opleding:

^Top

Verdiepingstrainingen om je verder te ontwikkelen als hulpverlener:

^Top

Opleiding Chiron Rijkunst

Deze opleiding kan, net zoals de andere opleidingen, op meerdere manieren worden door lopen. Zo kun je deze opleiding volgen om enkel je eigen groei met je paard te bevorderen, maar indien je deze kennis verder wilt delen is het tevens mogelijk om deze opleiding af te sluiten met een examentraject om aan het einde ook als Instructeur Chiron Rijkunst aan de slag te kunnen gaan.

 chiron rijkunst

^Top

Deel deze pagina op: